Paklijst (wild)kamperen

De overtreffende trap van buiten zijn is wildkamperen. Je bent nog vrijer en nog meer met de natuur. Of je nou gaat kamperen in Italië, in eigen land of naar Noorwegen gaat, voor elke trip heb je bepaalde kampeerspullen altijd nodig. Afgezien van een beschutte  plek en misschien een beekje heb je tijdens het wildkamperen vrij weinig. Daarnaast is het wel relevant in welk klimaat je gaat kamperen en in welke omstandigheden. Ga je een trekking maken en ben je een paar dagen in de middle of nowhere? Of sta je op een plek en is er een markt in de buurt? Doordat je op verschillende manieren kunt kamperen en ook ieder mens anders is, is een paklijst kamperen samenstellen is niet altijd eenvoudig.


De basisregels van het wildkamperen

Controleer altijd als eerst of je ergens wel mag staan. Ken het verschil tussen bijvoorbeeld het allemansrecht en bivakkeren. Kijk ook wat de regels zijn van het land. In Amerika mag je net als in IJsland of Turkije wildkamperen, toch zijn de regels er anders. Kies je plek goed uit. Water is handig, maar bij een stilstaand meer heb je last van muggen. Een boom als beschutting is fijn, maar niet als er beestjes op lopen. Zo is het ook belangrijk om de ondergrond te controleren op harde stukken of ongewenste dieren. In geen enkel geval mag je zomaar zelf ergens een vuurtje aanleggen, alleen op de daarvoor aangewezen plekken.

Regel nummer een van kamperen is om de natuur te respecteren en goed achter te laat. Maak dus niks stuk en neem al je spullen, inclusief afval, mee. Gebruik daarom ook geen chemische middelen. Afwasmiddel, shampoo en zonnebrand kun je alleen zelf maken, of van biologisch materiaal kopen. Kamperen in bijvoorbeeld Canada of ander berengebied?


Spullen voor in/nabij de tent

In je Packpack

Keukenspullen

In je toilettas

Voor extra luxe

Merken, winkels en website’s kampeerspullen

Plaats een reactie